A nemiséghez kapcsolódó reflexológiai területek elsősorban a sarkunkon találhatók. Álljunk a sarkunkra!!!

Tudtad, hogy a manapság “nehéz napokként” aposztrofált, ciklikus működésünk, havi vérzés formájában megjelenő fizikai megnyilvánulását, a NŐ VIRÁGZÁSI időszakának hívták a régiségben?

Amikor a női hormonok (ösztrogén és progeszteron) egymáshoz viszonyított aránya megfelelő a szervezetben, egyáltalán nem törvényszerű, hogy a menstruációs napok, illetve az azt megelőző időszak gyötrelmes legyen számunkra.

A ciklushoz kapcsolódó
– fejfájás
– mellfeszülés
– erős hasi görcsök
– édességéhség
– hangulatingadozás
szinte minden esetben az erősen lecsökkenő progeszteronszint okán előálló ösztrogéndominanciához köthető.

A klimax időszakához közeledő hölgyek esetében a női hormonok csökkenése természetes folyamat, ám egymáshoz viszonyított arányuk túlzott kibillenése nem kötelező.

Az ösztrogéndominanciához kapcsolódó kellemetlen tünetegyüttes – akár fiatal korban, akár a menopauza időszakában lévő hölgyeknél jelentkezik – minden esetben a Nőiség kiegyensúlyozott működéséből való kibillenésre hívja fel a figyelmet, lelkileg és testileg egyaránt.

A Nőiség harmonikus működésének visszaállításában, egyrészt a hormonegyensúly tekintetében (tehát fizikai síkon), másrészt az ezzel szoros összefüggésben lévő lelki síkú működés terén is csodálatos segítséget nyújt a gyógyuláshoz a csillagüzeneteken alapuló, meditációban történő talpkezelés módszere a REFLAXÁCIÓ.

Szeretettel várlak!

Sziebig Tímea