Az égi igazság mérlege egyetlen dolgot mér meg újra és újra: a SZÍVEDET.

Könnyű a szív, ha szeret és nehéz, ha tele van félelmekkel, aggodalmakkal, szorongásokkal, féltékenységgel, csalódottsággal, dühvel és fájdalommal…

A kozmikus idő minősége erre emlékeztet november 11-12-én, (hétfőn és kedden) amikor a Nap és a Merkúr találkozik az égi mérlegnek, azaz a Mérleg csillagképnek pontosan a közepénél. Ott, ahol eldőlnek a dolgok az Isteni igazság szerint.

 

Mit is jelent mindez, a gyakorlati életünkre vonatkozóan?

A mitológia szerint Anubisz, a lelkek mérője, a mérleg egyik serpenyőjébe helyezi a szívedet, a másikba Maatnak, az igazság istennőjének tollát.

A megmérettetés akkor mutat egyensúlyt, ha olyan KÖNNYŰ A SZÍVED, MINT A TOLLPIHE.

Az élet erre a végső megmérettetésre készít fel minket azokkal a tanításaival, melyek arról szólnak: bármilyen lelki sérülés, fájdalom, kétségbeejtő élethelyzet, kilátástalanság jelenik meg az életedben, őrizd meg szívedben a szeretetet, mert ez az egyetlen módja a terhek alól való felkönnyülésnek.

November 11-12-én (+-1 nap), mélyről fakadóan felfényesedik számunkra, hogy melyek azok a gondolataink (Merkúr) és cselekvéseink (Nap), amelyek nem szeretetből fakadnak.

Mondok néhány példát:

  1. gondolatok (Merkúr):
  • úgysem vagyok képes ezt megcsinálni
  • nem vagyok elég jó, hogy megálljam a helyem
  • nem vagyok elég szerethető, hogy engem válasszanak…
  • mit gondolnak majd a számomra fontos emberek, ha ezt vagy azt teszem, így vagy úgy viselkedek

 

  1. cselekedetek (Nap):
  • megfőzöd az ételt, de nincs benne a lelked jóérzése
  • elvégzed az edzést, de nem élvezed, csak a fogyás miatt csinálod
  • megkérdezed a másikat, hogy hogy van, de nem érdekel a válasza
  • csak a pénzért dolgozol, de nem szereted, amit csinálsz

 

Ezek azok az elmeprogramok és rutin cselekvések, melyek képesek elnehezíteni a szívedet, ha hagyod. Itt a tökéletes ideje, hogy rájuk ismerj és felszabadulj alóluk, kiegyenlítve a lélekmérlegedet.

Fontos tudnod, hogy ha benső mérleged egyensúlyban van, akkor vagy egyensúlyban az emberi kapcsolataidban is, akkor tudsz valódi társra találni, igazán együttműködő párkapcsolatban élni, és kiegyensúlyozottá tenni az életed többi területét is, akár az anyagiakat, akár az egészségedet.

 

Ezt a jelenséget egy csodás Telihold is kíséri, ami nov. 12-én a kora délutáni órákban, pontosan 14:35-kor köszönt ránk. Megéreztetve velünk ezen a napon azt, hogy a felkönnyült szívvel élt élet, mind lelkiekben, mind anyagiakban micsoda bőséget tud teremteni számunkra, s miként segíti vágyaink megvalósulását, megtestesülését itt a földi világban.

 

Ha tetszett ez az írás, és még nem vagy tag, csatlakozz az ÉG-SZER zárt Facebook csoporthoz, ahol hasonló írásokat, videókat, élő bejelentkezéseket találsz, elsősorban párkapcsolat, egészség, anyagiak témakörében. Mindezt a Csillagok tükrében.

 

ÉG-SZERetettel:

 

Sziebig Tímea – asztrozófus