Különleges Újhold köszönt ránk augusztus 11-én pontosan délben.

Érdekessége többek között abban rejlik, hogy ezúttal a Nap és a Hold találkozása, éppen két ekliptikai csillagkép ábrát alkotó csillagai között lévő színtéren történik. Elhagyva már a Rák csillagkép elengedést szimbolizáló ollóit, és közelítve az Oroszlán csillagkép múltba tekintő, magasból rálátó fejéhez.

Ez az Égi helyzet elsősorban arra hívja fel a figyelmet, hogy az Újhold órájában könnyen rá tudunk látni arra, hogy sorsunk uralásához, vagyis ahhoz hogy az életünk királyai lehessünk (Oroszlán), nagyon fontos érzelmileg elengedni azt ami már nem táplál, illetve amit már nem tudunk az eddig megszokott módon táplálni (Rák).

Erre legjobb példa az anyai működés, melynek egyformán fontos része, szeretettel magába fogadni a gyermekét, majd szeretettel táplálni, felnevelni, és végül szeretettel elengedni. Szeretettel! Nem pedig félelmek, kínok közepette! S ezáltal a szülő, királyi módon, azaz saját maga által irányítva tudja folytatni életét.

Gondolj csak bele, a szülő, aki nem engedi el időben gyermekét, könnyen alatvalójává, nem pedig királyává válhat életének. Miért? Szerintem tudod a választ… Mert, aki mást akar irányítani akkor, amikor már önálló útjára kéne engednie, vagyis uralkodik fölötte, afölött uralkodni fognak az életben (a főnöke, a hatalom, az apja stb…), a sors figyelmeztetéseként arra vonatkozóan, hogy másként kéne működnie….

Nos, alapvetően ennek felismerésére és megvalósításának lehetőségére, valamint időszerűségére hívja fel a figyelmet a szombati Újhold. Természetesen tágabb értelemben, mint az anya-gyerek leválás (bár lehet épp az is), ami csupán megfelelő példa volt az üzenet analógiai érzékeltetésére.

(Közbevetőleg, mert ez fontos az értelmezésben: életünk királyának lenni a csillagbölcselet szerint, nem csak azt jelenti, hogy irányítom az életemet, hanem hogy élvezem is!!!  Az Oroszlán az életörömök megtestesítője! S ahhoz, hogy így tudjak élni, a legfontosabb szeretni saját magamat, Oroszlánszívűként, avagy feltétel nélkül…)

Már pusztán ennyit tudni a mostani Újhold üzenetéről, kitűnő lehetőségeket kínál sorunk alakításához.

Aki azonban nyitott a mégfinomabb hangolású üzenetekre, annak érdemes tovább olvasnia, hiszen most jönnek a hétköznapi szinten túlmutató információk.

Említettem az elején, hogy az Újhold ezúttal éppen két csillagképi ábra között születik… Ebben a „se itt már, se ott még” helyzetben fokozottan érvényesül a bolygók pályája alatti és feletti csillagképi környezet energiája, ami ezúttal az ÖSZTÖNERŐK, az ÚJJÁSZÜLETŐ ERŐK és a GYÓGYÍTÓ SZELLEMI ERŐK fényének tündöklését hívja be az Újhold, új kezdeteket indító időminőségébe.

Újholddal mindig új időszakot indíthatunk mindazzal kapcsolatban, ami növekedést, gyarapodást jelent az életünkben.

A fentebb már hosszasan tárgyalt elengedéshez, és az irányításhoz, valamint az élet élvezetének megvalósításához most az Égi Hidrától (ösztönök), a Kisoroszlántól (újjászületés) és a Göncöltől (táltos gyógyító) kapunk erőt.

Ez azt jelenti, hogy abba a gyarapodást magában hordozó folyamatba, amibe most saját irányításunk útján belekezdünk, lehetőségünk nyílik

  • szolgálatunkba állítani ösztönerőinket (ezek hatalmas erejű, általában vágy és indulat formájában jelentkező zsigeri energiák, melyekkel ki lehet forgatni a sarkából a világot) – Hidra
  • létrehozni valamit magunkból a jövő számára, melynek mi is élvezői lehetünk – Kisoroszlán
  • megtapasztalni, hogy amikor képességünk és küldetésünk mentén éljük életünket, másoknak is áldást viszünk az életébe – Göncöl a táltos gyógyító

Ráadáskén hab a tortán, hogy pontosan délben lesz Újhold.

ÉG-SZERETETTEL kívánom, hogy aki ezeket a sorokat olvassa, szíve rezgésén keresztül tapasztalja meg, mit jelent, amikor egy Égi üzenetre itt a földön megszólal a déli, magyar harangszó.

 

1-2 ember számára van még hely az augusztusi Telihold napján tartandó előadásomra, melynek címe:

AMI NEM TETSZIK A MÁSIKBAN, GYÓGYÍTSD MEG MAGADBAN!

2018. augusztus 26., vasárnap, Telihold napja 10:00-15.00 – Zenit Jurta (Hollókő)

Részletek és jelentkezés itt: http://www.cbig.hu/?p=1628

Sziebig Tímea