Július 27-én, pénteken, a késő esti órákban, tiszta Égbolt esetén csodálatos látványnak lehetünk részesei, hiszen a Telihold teljes fogyatkozása, magyar idő szerint 22:21 perckor éri el a csúcspontját. A Hold ekkor kerül maradéktalanul a Föld árnyékába, aminek több, mint 100 percen át tartó folyamatát a Csillagos Ég színpadán is végig kísérhetjük.

Az Égi konstelláció kozmikus üzenetét pedig időjárástól függetlenül tudjuk érzékelni, elsősorban lelkiségünkben, hiszen a lélek szimbólumának, azaz a Holdnak árnyékba kerüléséről van szó.

A Telihold önmagában mindig kiteljesedésre hív, hiszen ilyenkor a Nap és a Hold szembenállásba kerülnek egymással, és az Isteni fény megvilágítja lelkünk egészét. Ráláthatunk érzelmeink teljességére.

Ezúttal azonban arra tudunk rátekinteni kint a Csillagos Égen és ráérzékelni bent, saját magukban, hogy mit próbálunk eltakarni, árnyékba szorítani, megtagadni lelki működésünkben. Most rá tudunk látni / érezni arra, hogy mi az a lelki folyamat, amivel nehezünkre esik szembesülni, pedig szükséges a kiteljesedésünkhez.

S hogy mindez milyen vonatkozásban értendő?

Erre ad választ a Nap és a Hold péntek esti Égi helyzete a csillagképi környezetben.

A Nap a Rák csillagképében ragyog, hangsúlyozva ezzel a családi kör megváltó erejét a befogadó-tápláló-elengedő szeretet fontosságát az életünkben. Innen világít rá a Bak csillagkép múltba tekintő fejénél lévő Holdra, melyre a Föld árnyékot vet.

Ennek fő üzenete: itt az ideje – a múltba visszatekintve és látva a korábbi eseményeket – tudatosítani, mivel akadályozzuk meg magunknak, hogy lelkünk fel tudjon töltekezni és ragyogni tudjon a családi kör szeretetéből merítkezve.

  • Mivel nem tudtunk még szembesülni az eredetünkkel kapcsolatban?
  • Mit nem tudtunk még megérteni és ezáltal megbocsájtani felmenőinknek?
  • Mit nem vagyunk még készek szeretettel befogadni, -táplálni, -elengedni?
  • Mi lenne szükséges ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat az életünkben, de valamilyen félelem okán elvettük idáig a lehetőségét magunktól?
  • Édesanyával, otthonnal, családdal kapcsolatos témakörök tudatosítása szinte bármilyen vonatkozásban felmerülhet!

Mindehhez a szembesüléshez most megkapjuk a szükséges bátorságot, hiszen a Telihold idején a Hold együttáll a Marssal, ami ebben a konjunkcióban a mélyben gyökerező és onnan táplálkozó lelki erőt testesíti meg, mégpedig az Isteni szándék szerint, hiszen e bolygó a Földről szemlélt látszólagos mozgásában éppen hátrál.

A pénteki Telihold időpillanatai kitűnő lehetőséget kínálnak arra, hogy ráébredjünk: ami nem tetszik a másikban, azt magunkban fontos meggyógyítani!

Ennek megvalósításában szeretnék iránymutatásokat nyújtani az alábbi előadás alkalmával, amelyre várlak szeretettel:

AMI NEM TETSZIK A MÁSIKBAN, GYÓGYÍTSD MEG MAGADBAN!

2018. augusztus 26., vasárnap, Telihold napja 10:00-15.00 – Zenit Jurta (Hollókő)

Részletek és jelentkezés itt: http://www.cbig.hu/?p=1628

 

Csodás pillanatokat kívánok péntek estére, úgy bent, mint kint!

 

ÉG-SZERetettel:

 

Sziebig Tímea